“Wil ik als besluit van het proces mijn bevindingen met je delen:

Van begin af aan was de boodschap dat het mijn proces is, wat door jouw (Emergo: Gert-Jan Ketelaar, loopbaancoach) werd gestructureerd en gefaciliteerd, en ik heb inderdaad alleen maar bevestigd gekregen dat de regie bij mij bleef liggen. Erg prettig!

Ik heb het hele proces ervaren als positief en vooral leuk om te doen. In eerste instantie kostte het wat moeite omdat de geheugen-paden wat overwoekerd waren door te weinig gebruik. Het was leuk om te merken dat ondanks de trage start, er voldoende herinneringen opborrelden om de vragen goed te beantwoorden.

Ook het interview was leuk om te doen, door je vragen werd ik al meer bewust van de specifieke aspecten die invloed hebben op mijn motivatie. Door de finetuning op het document, wordt gestimuleert om nog eens goed stil te staan bij verschillende eigenschappen waar je eigenlijk nooit zo bewust over nadenkt.

Fijn ook dat je zo af en toe, wanneer een reactie mijnerzijds langer uitbleef dan verwacht, je zonder enige vorm van druk of oordeel, contact zocht. In deze vorm van ‘vinger aan de pols’ gaf je je betrokkenheid aan bij het proces.

Iets wat doorwerkt na het Emergo-proces, is dat ik bewuster ben van de beleving bij de dingen die ik doe. In plaats van ‘op de automatische piloot mijn ding te doen’, sta ik wat vaker stil bij wat de betreffende activiteit voor mij betekent. Ik merk dat ik daardoor ook meer voldoening kan halen uit verschillende (soms kleine) activiteiten.

Al met al heb ik het hele proces, inclusief de (langer dan geplande) doorlooptijd, positief opbouwend en bewustmakend gevonden. Het is zeker een instrument wat ik aan anderen kan aanraden.

Ik heb inmiddels met mijn leidinggevende de highlights doorgenomen, en hij vroeg o.a. wat dit document nu voor waarde had voor mij. Ik heb het volgende geantwoord:
Het rapport biedt een gestructureerde beschrijving van de zaken waar het voor mij in essentie om gaat, welke aspecten zorgen dat ik voldoening haal uit de activiteiten of werkzaamheden, en welk juist niet, beter dan ik het zelf ooit heb kunnen verwoorden. Daarnaast kan het rapport in vele situaties gebruikt worden, nu en in de toekomst, omdat het zo ingaat op mijn intrinsieke motivatie, zal het niet verouderen of achterhaald worden. Daarmee bied het een meerwaarde.

Ik wil je bedanken voor de plezierige samenwerking, en voor je geduld.”

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op.
noloc