Soms eist het werk meer van ons dan we kunnen waarmaken. Hoe hard we ons dan ook inspannen, het resultaat is minder dan we hadden gehoopt. We raken geïrriteerd en gefrustreerd en veronderstellen dat we dan maar een versnelling hoger moeten. We gaan nog harder werken en stoppen steeds meer energie in ons werk. Als we daarbij niet regelmatig op de rem trappen, dan raken we langzaam maar zeker overbelast.

Eenmaal overbelast lijkt het van kwaad tot erger te gaan. Onze prestaties laten te wensen over, we zijn prikkelbaar en de communicatie met de omgeving verloopt stroef. We reageren ons af op collega’s en vaak moeten ook de mensen thuis het ontgelden. En de oorzaak van dit alles zoeken we niet bij onszelf.

Hoe uit deze neerwaartse spiraal te blijven en plezier in het werk te houden? Hoe te voldoen aan de eisen van het werk en ook nog energie over te houden?

In de training Persoonlijke Effectiviteit leren wij deelnemers aan de hand van praktische oefeningen efficiënter om te gaan met energie en een gezonde balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

De training persoonlijke effectiviteit kan zowel op individuele basis als in groepsverband worden gegeven. In alle gevallen vindt vooraf een oriënterend gesprek met de opdrachtgever plaats, waarin persoonlijke ontwikkelpunten worden geïnventariseerd die aan de training worden gevoegd.

Werkwijze

De training is gericht op het vergroten van inzicht in stresserende factoren, die op lange termijn overbelasting en burn-out kunnen veroorzaken. Via korte theoretische inleidingen, zelfreflectie en oefening leren deelnemers effectief om te gaan met de verschillende omgevingseisen. De deelnemers worden zich bewuster van het eigen gedrag en leren keuzes te maken, die dichter bij de eigen mogelijkheden liggen.

Naast ontspanningstechnieken wordt in de training ook ruim aandacht besteed aan het managen van tijd en het versterken van een assertieve en zelfbewuste communicatie met de omgeving. Gewenste gedragstijlen worden geoefend met een acteur en ingebrachte praktijkcases worden gezamenlijk behandeld.

De training sluit af met een persoonlijk ontwikkelingsplan, waarin deelnemers acties en doelen formuleren voor een gezonder en daardoor effectievere werkhouding.

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op.
noloc