Sommige onderdelen van het werk bevallen goed, andere taken schuiven we op de lange baan. Met de ene leidinggevende kunnen we prima uit de voeten, terwijl we de andere liever zien gaan dan komen. Van sommige klussen worden we zenuwachtig, van andere bijna gelukkig. En soms gaan we met lood in de schoenen naar ons werk om thuis gekomen weer opgelucht adem te kunnen halen. Waar ligt dit alles nou aan? Aan onszelf of aan ons werk?

Op deze vraag geeft een jobfitanalyse antwoord. Deze analyse maakt helder in welke mate en op welke onderdelen een baan écht bij ons past. Daarnaast geeft een jobfitanalyse betrouwbare indicaties voor een realistische loopbaanontwikkeling.

Werkwijze

Eerst stellen wij van de kandidaat het motivatiepatroon vast. Dit motivatiepatroon is een blauwdruk van persoonlijke voorkeuren en drijfveren en geeft aan in welke situaties iemand zich goed voelt en sterk uit de verf komt.

Motivatiepatroon

Dit motivatiepatroon vergelijken wij met alle functieonderdelen. Ook kijken we daarbij naar omgevingskenmerken, zoals de bedrijfscultuur of de structuur van werkprocessen.

De vergelijking van drijfveren met hoofdtaken en van voorkeuren met functie-eisen, levert een goed beeld op van de mate waarin een baan echt passend is.

Daarnaast bieden onze jobfitanalyses ontwikkelpunten en adviezen voor een duurzame loopbaanontwikkeling.

Om uw persoonlijke activiteiten te beschrijven:
Emergo Activiteitenformulier A Studiekeuze
Emergo Activiteitenformulier B tot 40 jaar
Emergo Activiteitenformulier C vanaf 40 jaar

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op.
noloc