Als je jouw werk op de automatische piloot doet en daar ook weinig plezier aan beleeft, als je een sterke drang voelt naar iets nieuws, dan is het tijd om het heft in eigen hand te nemen.

Wacht niet tot jouw leidinggevende met een voorstel komt, maar geef zelf een impuls aan je eigen loopbaan. Het boeken van succes is vaak gemakkelijker dan je denkt.

Elke geslaagde loopbaanactie begint met een goed plan. Inventariseer daarom eerst welke werkonderdelen je in een nieuwe functie wilt behouden. Beoordeel dan of je je op die onderdelen verder wilt ontwikkelen en of daar binnen jouw bedrijf mogelijkheden toe zijn.

Ga ook na of je in eerdere banen prettiger of beter functioneerde en vraag je af of je sommige taken terug zou willen hebben. En kijk naar jouw hobby’s of vrije tijd activiteiten en onderzoek of je bepaalde elementen daarvan als betaald werk zou willen hebben. Zo kun je aan de hand van jouw conclusies vervolgens een voor jou ideale functie samenstellen.

Soms is het echter lastig om op eigen kracht ‘een ideale functie’ te omschrijven, zeker als je nog weinig werkervaring hebt of niet goed weet hoe je jouw wensen of voorkeuren concreet moet maken. In dat geval kunnen wij jou via onze motivatieanalyse ondersteunen en brengen wij, samen met jou, jouw voorkeuren en sterke kanten in kaart.

Neem actie

Een goede loopbaanstap is die stap, waarmee je in de richting van plezieriger werk komt. Want als je het bijvoorbeeld leuk vindt om beleid te ontwikkelen of budgetten te bewaken, dan ben je juist op die taken goed op jou plaats. En tien tegen één dat je op die taken ook nog eens beter presteert, dan de medewerker die daaraan een hekel heeft.

Als je weet hoe jouw ideale baan eruit ziet, is het zaak om actie te ondernemen. Vraag bij jouw leidinggevende een loopbaangesprek aan, waarin je samen met hem of haar bekijkt welke mogelijkheden er zijn binnen jouw bedrijf. Bereid dit gesprek goed voor, wees duidelijk in jouw wensen en maak jouw sterke kanten kenbaar.

De meeste leidinggevenden zullen het plezierig
vinden om met je mee te denken en zijn vaak goed in staat om je te wijzen op mogelijke alternatieven.

En mochten er binnen jouw bedrijf geen mogelijkheden liggen, aarzel dan niet en zet de stap naar buiten.

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op.
noloc